Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Husbygget

Här kommer vårt husbygge att följas fram till inflytten i maj-juni 2010. Sidan kommer att uppdateras mer eller mindre regelbundet beroende på vad som händer i projektet.

Visningsbilder–         – Gjorda val

100805

Nu har det gått några veckor sedan den efterlängtade inflytten, och många småprojekt har det blivigt. Det senaste var ett staket/avskärmare till altanen som jag färdigställde idag…..riktigt nöjd får jag säga!

100618

Efter en hektisk ”sista-dag” blev köket inflyttningsbart och otroligt bra! Jösses vad nöjda vi blev! Nu saknas bara ett par passbitar, socklar och……..KAKEL!!!! Hur svårt som helst att veta vad vi ska välja! Stort JÄTTETACK för den värdefulla hjälpen vi fick med detta projekt!

100616

Idag blev det en händelserik arbetsdag då mycket föll på plats. Vi hade också hjälp av nyss rysslandhemkomne Leif vilket var kanon (50% ökning av arbetskraft). Tvättmaskin och torktumlare kom på plats och installerades, alla lådor blev klara, diskmaskin, häll, ugn och micro kom på plats och kopplades in, efter mycket trixande kom även fronten till diskmaskinen dit. Vattenlås och avlopp till diskhoarna installerades, och så var det det där med VVS behörighet för att koppla ihop blandaren och diskmaskinen… Jag chansade och frågade en av killarna som monterar husen i området, och trots galen belastning kom han glatt in strax efter 7 och fick ihop grejerna. Oj vad roligt med kunniga och hjälpsamma människor!

100615

I eftermiddag när jag kom till huset så var snickargubben där och höll på att bygga trädäcket, ser mycket inbjudande ut (att sitta där alltså, inte snickra trädäck…..vi har så det räcker!). Vi fixerade bänkskivan, limmade och drog dit den, mätte upp för att kunna såga ur för spishällen, drog in elen i det sista överskåpet och satte det på plats, ställde dit tvättmaskin och torktumlare, byggde några lådor.

100614

Den fina Kvik-lastbilen parkerade på uppfarten runt 16 idag, och bänkskiva + alla vitvaror (utom kyl och fläkt) kom. Vi sågade ur för diskhon och la nervöst på bänkskivornas tre bitar. Ett tag var det rejält svettigt då den ena biten verkade vara 10 mm för lång, men efter lite trixande satt allt som gjutet……såklart=) Vi fick också instruktioner för hur man bygger ihop en låda vilket ett tag verkade smått omöjligt (men allt är ju superlätt när man vet hur man ska göra). Som en liten morot var jag bara tvungen att sätta dit ugn och micro också…..=D

100613

Idag blev det ett lite kortare pass då det skulle firas födelsedag också (pappa), men vi kompenserade med ett rasande tempo på jobbandet. På två ställen blev vi tvugna att flytta elkontakterna till spotarna, annars stämmde allt perfekt. Nu står allt ihopdraget på plats förutom ett överskåp. Nu får vi hoppas att en bänkskiva kan komma och ett redigt paket vitvaror.

100612

Idag blev alla stommar klara och det blev dags att ställa ut dom på plats.

100611

Då var köksbygget igång. Tack Jocke för att du kom förbi och visade hur det skulle gå till. Vi hade nog stått där fortfarnade annars, stirra på alla de 1000 kartongerna och klia oss i huvudet…

100610

Och så kom ÄNTLIGEN dagen!!! Kl. 08:00 i morse startade besiktningen av huset och en timma senare fick vi nycklarna i vår hand =D Efter lunch kommer köket att levereras, så helgens projekt är ganska spikat….snickarbyxor på!

100608

Nu är det NÄRA!!! Vi fick bekräftat i morse att slutbesiktningen blir av på torsdag kl. 08.00, innertrappan ÄR på plats, huset är klart invändigt och skall städas ur idag. Plattsättarna startade sitt arbete med uppfarten idag och blir kanske helt klara till torsdag. Altanen är väl det som kommer hänga efter lite…. Det börjar kännas bra nu=)

100528

Nu har vi fått grannhus på båda sidor om oss, och med det är alla hus i området uppförda (gissar att byggjobbarna tycker det är skönt). Vi har slutligen också fått reda på att torsdagen den 10 juni får vi nycklarna och huset är VÅRT!!!

100519

Idag jobbades det utvändigt på huset med de kvarvarande panelbitarna, och jag gissar att huset idag blir helt klart utvändigt i och med detta. Efter en kort titt inne såg jag att golvet var klart i hela huset (var ju bara bortre vinkeln av vardagsrummet som det saknades i), gips var uppsatt i skarvarna från de två husmodulerna. Den nya trappan (som har RÄTT mått) hade kommit och låg i hallen, tyvärr kunde jag därför inte komma upp på övervåningen för att titta.

100510

Återigen ett besök i huset idag och det snickrades för fullt på övervåningen. Gipsskivor på de låga väggsidorna sattes upp och det var nu också reglat starten (ca 80 cm) på innerväggarna som kommer dela av det stora sovrummet och de två minde rumen. Detta är ju mycket värdefullt när vi sedan skall ta över och ”bara” fortsätta från detta. Tyvärr blev det inga kort från övervåningen idag, men några fick jag där nere i alla fall;)

100507

Det börjar närma sig slutlig beställning av köket och nu funderas det bara på vitvaror. Här är ett hett paket snygga grejer som det troligtvis blir!

100505

På lunchen blev det ett besök till huset för att mäta upp för bänkskivan till köket. Två av Franssons fantastiskt trevliga husbyggare håller för tillfället på med vårt hus, och jag fick en ”guidad tur” på övervåningen vilket var mycket intressant. Efter förfrågan fick jag lite tankar och tips om färdigställandet av övervåningen…..dags att köpa snickarbyxor snart;)

100429

Nu ligger även takpannorna på plats, bra fart på byggarna är det!

100427

Det blev en tur till huset idag för att se hur det gick efter helgens ledighet. Två av de utomordentligt trevliga husbyggarna jobbade på vårt hus och tyckte att jag självklart skulle ta en titt inne i huset (vilket jag inte var sen på att göra). Det känndes VÄLDIGT bra att ta dom första stegen i huset kan jag säga!!!

100422

Nu finns det fler bilder tillgängliga från husmonteringen. Gå in på ’Galleri’ eller klicka på bilden nedan för att se huset ta form.

100422

Idag är det dagen med stort D för vårt husbygge. Husmonteringen var tänkt att starta 07:00 i morse, men det enda som fanns där då jag kom var ett par brädhögar och de två trapporna till entréerna. Jag fick förklarat för mig att huset blev försenat ut från fabrik igår. Detta gjorde att dom blev ståendes med resterande lastbilar i sandsjöbacka i morse eftersom man inte får köra sådan bred last genom Göteborg förrän efter 09:00. Runt 10:00 satte monteringen igång och det var otroligt roligt att se hur vårt hus snabbt tog form. Vid 12:30 var alla väggar resta, så nu återstår bara tak och två kupor. Här kommer ett par första bilder tagna med telefonen, fler och bättre kort kommer senare.

100420

I övermorgon kommer huset, och man börjar bli lite orolig för vädret (eftersom man hörde att det snöade i kungsbacka i morse). Efter en liten översyn hos olika vädersidor så kan man säga att dom inte helt är överens.

100415

Efter lite funderingar blev det ett beslut att vi kör på en lite mörkare kakelplatta (istället för den restade) som vi tror kommer bli väldigt bra den med. Stora 30×60 plattor på golvet och 5×5 mosaik på golv och en vägg i dusch. För övrigt blir det inga förändringar med våra helblanka vita plattor till övriga väggar. Det ska bli mycket spännande att se hur det kommer bli i verkligheten.

100414

Idag fick vi reda på att våra stora 30×60 kakelplattor till badrummet på bottenvåningen var restade hos leverantör och vi tyvärr måste göra ett omval. Med en snabbkoll gjord är några kandidater följande:

100413

Med nio dagar kvar tills huset kommer och skall sättas upp, så kan vi inte säga annat än att det börjar kännas rätt spännande. Jag åkte förbi och kollade läget snabbt idag igen och fick med mig ett par bilder såklart.

100409

Nu börjar det hända saker på allvar! Nu finns grunden på plats (insåg jag efter ett snabbesök till tomten idag) och nu kunde man för första gången få en liten känsla av hur det faktiskt kommer bli med hus och allt på plats…..VILL HA NU!!!!

100330

Idag tog jag en sväng förbi tomten igen och såg att inte allt för mycket hade hänt sedan sist. Fyra betongblock är utlagda i hörnen av den blivande grunden, och två pallar med betongblock står redo för att börja läggas ut. Huset kommer om 23 dagar så det kommer nog att hända en del de närmsta veckorna!

100324

Efter gårdagens besök och aktivitet var jag bara tvungen att göra ett uppföljningsbesök på lunchen idag, och nu var markarbetet för grunden klart! Dom jobbade på bra igår!

100323

Jag åkte förbi vår tomt idag för att ”kolla läget” och blev mycket glad över vad jag såg. Det var grävmaskin och fullt ös på just vår tomt idag med arbete för grunden….skönt att se. Det hade också precis kommit upp ett nytt hus i början på ”vår väg”. Jag var givetvis tvungen att knäppa ett par bilder med mobilen vilka tyvärr inte blev allt för bra genom en regning bilruta.

100322

Nu snickras det för fullt hos Modulenthus i Hässleholm. Vi fick idag reda på att huset är planerat att resas om exakt en månad idag, 22 april. SPÄNNANDE!

100318

Då har man (redan) börjat titta på lite rolig inredning till det nya huset. Ett ”New England” vardagsrum/TV rum ligger högt på önskelistan.

Har också tittat lite snabbt på kandidater till barstolar som vi måste ha till vår köksö.

100302

Efter nytt möte med vår experthjälp på Kvik Bäckebol så har vi nu vidareutvecklat vår köksidé och kommit ett bra steg närmare hur vi ska ha vårt kök. Det kanske blir en köksö trots allt……verkar mycket lovande!

100204

Nu är avropet avklarat vilket innebär att vi har gjort alla val till huset och skrivit på alla papper vilket känns jätteskönt. Det blev verkligen jättebra med alla val och vi kommer att få ett riktigt fint hus fram i vår. Se – Gjorda val – ovan för en viss beskrivning av några av våra val.

100128

Idag restes ett likadant hus som vi skall ha i området, och oj vad avundsjuka vi var. Vi längtar till det blir vår tur att stå där och se vårt hus komma på ett par lastbilar och monteras ihop över en dag. Denna dag lär bli någon gång i april för oss så vi får hoppas att februari och mars bara svischar förbi nu!

100118

Idag skrev vi på pappren för tillträdet till tomten, så med andra ord köpte vi oss en lerhög och lite berg idag……dyr lerhög!!! Det känns verkligen som vi tog ytterligare ett litet steg närmare vårt fina hus!

100117

Nu har ett likadant hus som vårt rests i området och jag kunde bara inte låta bli att ta ett par bilder när vi gick förbi igår. Vi längtar otroligt efter att det ska vara vi som står där och ser vårt hus komma på ett par lastbilar och sedan moteras ihop på en dag!!!

100115

Vi har nu fast beslutat att välja bort Ballingslövköket och själva sätta ihop och installera ett kvik kök vilket kommer att bli kanon. På så sätt blir det ju heller ingen stress utan vi har till jui på oss att bestämma istället för till på måndag=) Fick också idag en bra offert på vitvaror vilket tål att tänkas över framöver.

100112

Idag tog vi ett stort kliv närmare ett val av Kvik kök då vi fick två mycket fina ”första-skisser”. Framför allt förslag nr. 2 är vi mycket intresserade av att gå vidare med. Det här kommer att bli kanon!

100109

Idag blev det en tur till Konradssons kakel för att försöka hitta en snygg lösning till vårt badrum på nedre plan. Vi hade tittat ut ett snyggt kakel som vi ville ha i duschen, vilket visade sig gå loss på den nätta summan av 2300kr/m2!!! Då borde det väl ingå en butler som skrubbar ryggen på en också eller!? Albin tyckte att det var den tråkigaste affären han någonsin varit i, men vi lyckades ändå komma fram till några riktigt snygga kakel vi vill ha. Nu gäller det bara att förankra detta med Specialisterna och att det är lösbart att sätta. Vi fick slutligen också ett svar angående avdrag för Ballingslövköket. Avdraget för vitvarorna vet vi dock fortfarande inte med en vecka kvar till avropet. Det stör oss otroligt att Modulenthus skall ha 17000:- för att speca upp sig till rostfritt när skillnaden mellan dessa två ”paket” är knappt 8000:- ute i handeln!!! Vi hoppas verkligen vi skall hitta en lösning för att få ett supersnyggt kvik kök med vår proffshjälp där=)

100103

Jaha, det händer inte mycket på tomten för tillfället, men jag kunde inte låta bli att ta ett par bilder på vår snötäckta tomt under vår promenad idag. Alla val till huset måste vara klara den 18 januari, så det är full fokus på det nu……kul & svårt!

091208

Idag var vi och träffade Nils på Specialisterna och gick igenom alla val vi behöver göra (kök, kakel, badrumsmöbler, dörrar, tapeter, ev. förstärkning av väggar…..). Oj vad skoj det ska bli att få bestämma själv hur huset skall bli!!!

091206

Gick en sväng förbi huset (eller tomten än så länge) idag och var tvungen att ta några bilder.

091118

Nu har vi äntligen köpt ett hus, och det blev inte vilket som helst….världens finaste hus blev det faktiskt;)

Huset är ett Modulenthus av modellen Fribo på 152 m2 och skall stå klart framåt juni som det ser ut idag. Idag är det bara en platt tomt som finns så det skall hända mycket under de närmsta månaderna.

Här kommer det kontinuerligt att uppdateras med nyheter och produktionsläge fram till inflytt, och i dagsläget ser det ut enligt nedan:

2 Responses

  1. Tuve flyttfirma Says:

    Vi tackar för att vi kan ”vila upp oss” under ca ett halvår innan det ska bärars kartonger igen.

  2. Lilian & Göran Says:

    Det är verkligen ett jättefint hus

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.