Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Carport

Här kommer vårt carportbygge att följas fram till färdigställande som planeras bli under hösten 2010.
——————————————————————————————————————————–
101106

Idag kom vindskivor upp, vissa vindskivebeslag (inte de som var för smala!!!), hängrännor, foder runt förrådsdörr. Det blev också ”uppreglat” för att kunna sätta den sista panelen framtill.

101030

Ytterligare en ”hel-lördags” arbetande och råsponten som innertak är klart. Två friskluftsventiler kom också på plats. Nu är faktiskt boden klar för inflyttning……av grejer!!!

101028

Igår kväll blev det ett idiotryck med pannlampa i mörkret, men isoleringen i hela taket kom på plats. Idag drog vi fast dörrkarmen.

101026

Panel kom upp på ena sidan för att täcka glipan mellan takstolarna. Vi fick också dit dörrkarmen på plats (fastkilad) efter mycket mätande med vattenpasset.

101023

Efter en heldags jobbande satt all OSB på väggarna.

101020

Nu har vindpapp kommit på väggarna. Isolering och utanpåliggande plast på gång.

101016

Krasslig, men får man experthjälp så får man ju passa på. Otroligt värdefullt med denna fina hjälp! Plast/fuktspärr på marken, asfaboard som botten för isoleringen, isolering på plats, spånskivegolv, uppregling för dörr.

101003

2/3 av pannorna blev uppburna (packe för packe via stege!!!) idag. Tror detta kommer sätta sig som skön träningsvärk imorgon!

101002

Idag blev det ett rejält ryck. Plintarna kom på plats, men oj vilket skitjobb det är att gräva och spetta upp packad makadam (med stenbumlingar gömda!!!!). På taket kom det upp trekantslist, ströläkt och bärläkt. Nu är det bara till att lätt och ledigt springa upp med ca 320 takpannor via stege.

100928

Idag kom den sista råsponten på plats. Vi kapade också upp taket i rätt längder, så nästa steg blir till att gå på med underlagspappen.

100918

Det blev en tuff heldag idag, men så står carporten upp också!!! Då bygget visade sig vara av väl tilltaget och gediget virke så var det inte lätt att flytta och resa väggarna. Takstolarna kom också på plats och fixerades av tre rader med (tillfällig) råspont.

100912

Carporten kom igår så nu kunde vi få dom exakta måtten och få ut skalblocken till grunden på rätt ställe.

100911

I väntan på leveransen av carporten körde vi på med gjutning av grunden. Albin var duktig och hjälpte till!

100903

Då var bygget av carporten äntligen igång. Eftersom vi inte vet de exakta måtten så fick det bli det vi kunde göra innan leverans. Långsidan blir ju där den blir med start i linije med framkant av huset. Fick tipset att använda skalblock till grunden vilket visade sig vara ett mycket bra val.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.