Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Övervåning

Här kommer färdigställandet av vår övervåning följas, som nu äntligen har påbörjats (hösten 2010).
2011-01-22

Ojojoj vad skönt! Nästan klart efter en bra jobbdag, bara ett par småfix kvar så blir det äntligen uppflytt! Tack till den finfina och värdefulla hjälpen vi får på ett eller annat sätt……hela tiden! Imorgon blir det röj och städ!

2011-01-21

Då blev Albins rum klart också…….trodde jag ett tag tills jag insåg att det saknades EN list till (i taket där det raka taket möter snedtaket).

2011-01-20

Äntligen kom dom förbannade hörnlisterna upp som har satt käppar i hjulet för oss ett par dar nu. Detta gjorde att vi äntligen kunde få dit resterande lister i allrumet. Golvlister i ”lillarummet” nästan klart också!

2011-01-19

Idag var det tänkt att hörnlisten i allrummet (som är flaskhalsen där att kunna färdigställa) skulle komma på plats då två nya sådana var inhandlade. 2,50 m långa var dom och det saknades 1 cm!!! Det blev istället ett par taklister i allrummet och i det ena av ”smårummen”, dörrfoder på insidan av de båda smårummen och golvlister i ett av smårummen.

2011-01-18

Ett par golvlister till och foder runt de två sista dörrarna blev det istället för en snöplig förlust i handboll på TV.

2011-01-17

Golvlister i allrummet, förberedelse av bitar till taket även där, sista raka takbitarna i stora sovrummet, det blev kvällens nöje!

2011-01-16

Idag sattes de två sista dörrarna (och karmarna) in, och det blev en del pyssel med lister. Det är riktigt klurigt när fyra olika lister skall mötas från fyra olika riktningar och det ska se bra ut!

2011-01-13

Och så var golvet äntligen färdiglagt….och det räckte! Sista brädan (av 25 paket, 150 brädor á 2,44m långa) användes och ca 1 meter fanns till godo. Behöver ni någon gång räkna på golvåtgång vet ni vem ni ska kontakta;)

2011-01-12

Idag lades de uppsågade hålen i spånskivan igen i båda rummen. Golvet i det ena av de två kvarvarande rummen hann också läggas. Ca 3 m2 golv kvar att lägga nu och det ska bli mycket intressant om de kvarvarande 6 brädorna (2,91 m2) kommer att räcka. Hyffsat bra upskattning  så fall;)

2011-01-10

Det har varit mycket galla spydd över diverse hantverkare det sista, men nu kom dom där RIKTIGA och hälsade på idag. Rörmokaren som tillhör firman som reste huset kom ikväll och tog en titt på rör-spektaklet. Bytte en högst tveksam ihopkoppling på toaletten, inspekterade systemet och bekräftade att allt elende ställdes till av att idioten luftade elementen utan trasa och med fel verktyg så att massa vatten sprutade ut, och gick ner i golvet till nedervåningen. Allt han hade behövt göra för att undvika all denna skit hade varit att ropa ner till mig att han behövde en trasa!!! Vattnet kopplades på och nu har vi varmt på övervåningen=D. Sedan kom vår duktiga elektriker också och gjorde klart elen så nu lyser det också och vi har ström i kontakterna=D. Idiotsnickaren hade dock satt för en kopplingsdosa och två spotar på toaletten. Kopplingsdosan hittade vi (med hjälp av bilder tagna tidigare), men spotarna sågade han tyvärr upp fel för. Där komer vi nu behöva byta ut två takskivor för att kunna ta upp hål på rätt ställen. Denna dag har det skett milslånga framsteg med värme och el känns det som med tanke på missflytet den senaste tiden!

2011-01-08

Hängde på låste hos Hornbach när dom öpnade i morse och fick med en redig trähög (lister) därifrån. Sedan blev det listat i garderob och nästan hela stora sovrummet. Dörröppningen in till klädkammaren kläddes också in och blev riktigt fin. Oj vad mycket vinklar det är uppe i taket!

2011-01-07

Två trogna snickare dök upp och vi drog igång efter den obligatoriska startkaffen! Allt golv som vi kan lägga är nu på plats (måste vänta på att en riktig rörmokare tar en titt på den eventuella vattenläckan innan vi även kan lägga igen de uppbrutna två hålen). Friskluftsventilerna skruvades upp och dörrkarmar och trösklar till stora sovrummet och toaletten sitter där dom ska. Imorgon bitti blir det en tur till Hornbach för att köpa lister och dörrfoder, och förhoppningsvis kommer en hel del av dessa även upp senare under dagen.

2011-01-05

Den så kallade rörmokaren dök upp, och jag fick agera övervakare idag (vilket självkart behövdes). Efter en blixtvisit på Hornbach så blev allt ihopkopplat och vi kunde sakta och försiktigt släppa på vattnet. Kors i taket, men allt verkade hålla tätt, så han packade ihop och stack. Ca 15 minuter senare står vi i köket och ska laga mat så strömen går i hallen och just köket och TV kanalerna försvinner. Jag ser i elskåpet att jordfelsbrytaren för denna sektion har slagit ut. Då öppnar jag mediacentralen (där TV, internet och tele m.m. sitter) och ser att det droppar VATTEN från innerväggen rakt ner i skåpet!!! Panik och en hel rad icke trevliga scenarion spelas snabbt upp i huvudet. Snabbt stryper jag tillopp och retur till övervåningen, slår av cirkulationspumpen på värmepannan och tömmer hela systemet på vatten. Jag har tidigare sett att förmannen från firman som reste husen i området är hos grannen mitt emot (vad är oddsen för det!?) och springer över. Han går med över och tar en titt på spektaklet och försöker upprepade gånger att lugna mig med att det troligen inte är någon fara då jag var så snabb att slå av allt. Han råder mig till att bryta upp golvspånskivan rakt över mediacentralen och se om möjligen idiotsnickaren hade satt en spik mitt i ledningen eller om faktiskt Modulenthus kunde ha gjort något galet. Lyckligtvis så skall han tillsammans med rörmokaren som har gjort jobb i samband med resningen i husen, upp hit till området på måndag igen och han lovade att dom skulle komma förbi då. Franssons bygg……DÄR har vi hantverkare som är hur kompetenta, trevliga och hjälpsamma som helst (men det visste vi redan). Fortfarande mycket skakig får jag sågat upp golvet och hittar ingen direkt läcka, vilket ju också är svårt då mycket är dolt och inget vatten ligger på. Dock finns en del att torka upp på plasten i bjälklaget, och sedan ett värmeelement uppriggat. Orkar nästan inte skriva det igen, men NU får det vara nog med motgång!!!!!!!!!

2011-01-04

Strax efter lunch idag kommer den så kallade rörmokaren instövlande, trots att han sa att han skulle komma på onsdag. När han har hängt upp första elementet på väggen ser jag att han har glömt de undre båda skruvaran på fästena (som därmed bara sitter med en skruv) och påpekar detta. ”Å fan, har jag gjort det!?” får jag som svar. Som tur var hade vi då återigen fått hit våra två ”mer kända” hantverkare som jag ber ta över ansvaret för detta och sätta upp resten av fästena, och fråntar rörmokaren allt vad snickeri heter (måste ju minimera skadan). Rören till två element kom upp aningen för långt från väggen, så där fick fästena tas ner och göras extra distanser till för att det skulle bli bra. Lite mer golv i det ena av smårummen hann också läggas. Imorgon kommer rörmokaren för att koppla ihop de sista två elementen och det kommer bli mycket nervöst att släppa på vatten i systemet och märka om allt är i sin ordning!

2011-01-03

Det finns bra hantverkare, men inte %&#% är dom hos oss i alla fall (bortsett från våra ”räddande änglar” papporna)!!! Rörmokaren skulle komma idag på morgonen för att koppla ihop och få dit elementen. Strax efter 10 ringer han och säger att han kommer sen för först måste han en sväng till verkstaden med bilen. 12.00 dyker han upp, kollar runt lite på vad som skall göras och förklarar sen att han måste ut lite ärenden och kommer tillbaka om ett par timmar!? 14:00 kommer han och tänker faktiskt börja jobba. Han säger rakt ut att han inte har jobbat mycket med dessa nya rör i plast, vilket inte känns helt bekvämt! Dock är det kopplingarna som blir det största problemet. Leif får FÖRKLARA hur både kopplingar och upphängning skall göras, och vid ett tillfälle får dom förklara för honom att han har elementet upp-och-ner när han försöker lista ut hur det ska vara. Hur i hela &%#¤ kan en sådan människa kalla sig hantverkare och stå för det??? Sedan kommer givetvis också: ”imorgon måste jag iväg på ett annat ställe så jag kommer på onsdag igen”. Vilken tur ändå att dom där mer kända ”hantverkarna” (papporna) finns. En åker till Stora Höga och hämtar resten av golvet, dom bär upp det och den andra lägger halva ena lillarummet. Imorgon kommer dom igen och kör vidare ihop! TACK TACK TACK!

2011-01-02

Det är en väldig tur att man har fått sån fin hjälp av hantverkare nu….MYCKET välkända sådana som tur är! Idag blev golv lagt i garderoben och större delen av allrummet. Sedan var det slut på material. Nytt lass hämtas imorgon (vilket hantverkaren gör själv). Vad hade vi gjort utan dessa?!

2011-01-01

Att lägga golv är roligt för då ser man verkligen att det händer något. 3 timmars jobb och stora sovrummet är lagt.

2010-12-30

Fick idag nog av ÄNNU en skojare som vi har blivit drabbade av! Efter mängder av samtal svarar golvidioten till slut (när jag ringer från skyddat nummer) och svamlar direkt något om att godset precis hade plockats upp av transportören. Det hade han inte mycket för. En redig utskällning och svar att han kunde ta sin så kallade transport och skicka den någon annan stans var precis vad han fick (golvet hade inte rört sig en meter….om det ens existerade). Pengarna satt som tur var inne på internetgirot som är en bra säkerhet, men skitstöveln har dock kostat tid, pengar, engagemang och skapat ytterligare frustration! Snabbt letar jag upp att det finns golv i Stora Höga (tyvärr lite dyrare) och åker raskt dit strax före stängning……och inser att jag hade missat den lilla petitessen att golv är rätt stort, tungt och skrymmande. HUR kunde jag tro att 75m2 golv, 25 paket (2,4m långa plankor) skulle gå in i vår V70??? Jag hade inte ens fått lasta den vikten i bilen tror jag. 14 paket fick jag in i bilen och får hämta resten efter nyårshelgen! Hur som helst ligger det nu på övervåningen, lite utspritt för att snabbast möjligt få upp lämplig temperatur för läggning.

2010-12-29

Och då var väl fas 37 i detta bygge avklard i och med att den sista tapetbiten kom upp idag. Dags att gå vidare med nästa steg…….om vi bara kunde få vårt golv snart!!!

2010-12-28

Sista biten tapet sitter nu i stora sovrummet. Andra lagret tapet i allrummet kom nästan på plats…..såklart saknades det en halv rulle tapet!!! Det känns som det aldrig blir HELT klart med något där uppe!

2010-12-27

Då var det jobb igen och idag blev det fönsterbräda och smyg på sista fönstret i trappan. Det blev även sista tapeten i allrummet, den som går ut i trappan och hela vägen ner. Imorgon blir det väl till att börja på andra lagret i allrummet för att täcka den skiftande nyansen p.g.a. tapeter tillverkade vid olika datum! Pratade också med golvleverantören som lovade att skicka golvet idag (borde ha skickat det före jul). Ikväll fick jag ett mail där han förklarar att han skickar det imorgon. Vad ska det bli av det här?

2010-12-21

Nu får det snart räcka! 2 av de 12 tapetrullarna till allrummet var tillverkade ett annat datum och skilde sig då i nyans mot de övriga. En av dessa användes, och som grädde på moset med småbitar och hamnade därför på tre olika väggar….som alltså nu har markanta nyansskillnader! NÄR ska oturen sluta??? Vi komme därför behöva tapetsera om hela allrummet innan vi ens har hunnit flytta upp! För övrigt ströks två väggar i det ena av smårummen som var kvar. Sedan sattes fönsterbrädor och smyg upp i alla fönster utom det i trappan.

2010-12-20

Ju mer det jobbas desto mer pinsamma felaktigheter hittas. Om man borrar upp ett hål i en gipsskiva för en eldosa ett par centimeter fel….så borrar man ett nytt på rätt ställe och allt är frid och fröjd!? Det gäller ju trots allt bara om man gillar att det syns ett hål i form av en halvmåne bredvid ens eluttag…..och till dessa tillhör vi ICKE!!! Det behövdes tyvärr också ytterligare en del spackling idag. Framstegen blev tapet i stora smårummen bortsett från vid fönstren där vi måste sätta fönsterbräda och smyg först. Ett steg bakåt och två steg framåt jobbar vi efter nu!

2010-12-19

Ytterligare en heldags jobb och de två ”smårummen” är nu helt klara (färdiggrundad microlit + två strykningar med färg). Allrummet är tapetserat till 80% och garderoben i stora sovrummet är färdigmålad och fogad. Vi insåg tyvärr idag att vi måste sätta fönsterbrädor och foder innan vi kan tapetsera runt fönster, så nu blir det till att snabast möjligt (imorgon) hitta och inhandla dessa saker för att sedan snabbt få dit dom!

2010-12-18

Idag blev det mycket gjort. Först en del kompletterande spackling och slipning, sedan microlit i Albins rum och större delen av ”kontoret” (sedan tog tyvärr microliten slut, 50 meter!! Dock mycket bra med färdiggrundad microlit). Sedan fick Albins rum och garderoben en strykning med grundfärg.

2010-12-14

Sådär ja, nu är allt spacklat och slipat. Hittills har det inte varit mycket slipdamm som blivit, men det ordnades till nu! Dags att gå vidare in i nästa fas med tapeter, färg, innerdörrar och foder runt förnster……efter en redig städning.

2010-12-13

Nu är alla rum färdigspacklade (bortsett från ev mindre åtgärder efter sista slipningen). Nära nu att gå in i näste efterlängtade fas!

2010-12-11

De två smårummen är nu färdigspacklade. Övriga ytor är spacklade en gång.

2010-12-09

De sista gipsskivorna sattes idag dit (i stora sovrummet), och sedan gick vi äntligen in i fas II: spackling!

2010-12-07

Den smala takremsan i allrummet kom upp, liksom reglingen och elen i vår ”borttagna vägg” i stora sovrummet.

2010-12-06

Ventilationstrumman i garderoben reglades upp, gipsades, rör kom dit och isolerades för att undvika ev. brummande. Elen i väggen därsängen skall stå flyttades, lite bit gips fick bytas och den smala väggen (där elenskall dras bakom) började reglas upp.

2010-12-04

Idag var det fullt jobb igen och alla fel är nu åtgärdade (av den riktiga snickaren). Så gott somall gips är färdigskruvad, balken i smårummen ärklädda med gips liksomventilationstrumman i ”kontoret”. Jag gav mig upp en stund också och rev väggen som var uppreglad där sänggaveln kommer att stå, då vi insåg att vi ville göra rummet större, få in sängen lite längre mot väggen och bygga en smart sänggavel/vägg med förvaring bakom.

2010-12-02

Snickarn kom hit idag (och nu menar jag den nya, för från och med nu heter den första inte så eftersom detta skulle vara grovt missvisande) och skulle börjadra i gipsskruv då han inser attgipsen ärkapad och uppsatt mycket märkligt, och värst av allt att detsaknas kortlingar där behov fanns. Hade man bara dragit dit skivorna och spacklat som detvar hade spacklet spruckigt bara man hade lutat sig mot väggen!!!! Detta var på alla väggar i stora sovrummet och i det ena mindre rummet. Han fick då börja med attplocka ner gipsen och sätta ditkortlingar för att sedan sätta uppgipsen igen. När han kommer till det mindre rummet ser han att det harmissats/struntats i attläggas i isolering helt!!! Den förra pajasen sa en gång till mig ”Ta det lugnt, du ska inte se så mycket på dom därfuskbyggarna på TV”. Var det för att han har varit med eller!? Oj vad förbannad jag är på skojaren som har varit här, men tur att vi fick tag på vår räddare som upptäckte allt detta och färdigställer på riktigt!

2010-12-02

Tack tack tack snälla föräldrar som återigen ställer upp! Det var ett ordentligt städryck som gjordes på dagen idag (HUUUUR kan någon arbeta och lämna det som det var där uppe!?!?). Nu ser man ju faktiskt hur det blir…..tokfint!

2010-12-01

Nu svänger det snabbt. Fick tipset från en kompis/kollega på jobbet om en kille som var målare som ev. kunde tänkas hjälpa oss spackla och slipa. Han jobbade tydligen idag som snickare, kom förbi och kollade på spektaklet ikväll, tar över jobbet från häroch färdigställer kvarvarande snickarjobb och går sedan på spackel och slip=) Börjar imorgon!!!

2010-12-01

Det är otroligt tragiskt vad som har hänt nu, men hade han bara skött allt som det skulle gjorts och vad avtalat tidigare så hade vi aldrig varit i denna skitsituation nu! Vad #%¤& ska vi göra nu??? En övervåning i kaos (för det är exakt hur han har lämnat det) och ingen snickare!

2010-11-30

Mindre roligt samtal idag. Har suttit med anhörig på Sahlgrenska hela natten, och det är allvarligt….riktigt allvarligt!

2010-11-29

Fick ett samtal igår kväll om att han satt fast i trafiken pga all snö uppe i dalsland (därhan skulle hämta sin nyköpta bil, eftersom den gamla skar, eftersom han körde utan termostat) och skulle troligen komma hem sent (och då blir det ju jobbigt att gå upp och jobba!?

2010-11-27

Tydligen var det ledigt idag!?

2010-11-26

Snickare och gips komi morse, dock lite senare. Gips kom upp, liksom två sista bitar innertak. På eftermiddagen sades det äntligen vara klart, ”bara ett par skruvar kvar att dra i, men måste åka till läkaren”. Glömde han nämna gipsa in hörnet med ventilation i lillarummet, regla upp och gipsa för ventilationen i garderoben, skära av överflödig gips runt fönster, gipsa in stödbalkarna i lillarummen och stora sovrummet, ta upphål i gipsen för ventilation på fyra ställen, gipsa in den smala vinkeln i allrummetoch dra i ca 3000 gipsskruv????? På måndag ligger en checklista färdig att börja jobba efter innan han tar sina verktyg och drar vidare!

2010-11-25

Två snickare fram till lunch, en resten av dagen. Sakta men säkert(!?) går det framåt, men den där dagen då allt ska vara klart knuffas stadigt framåt. Idag utebleven lovad leverans av resterande och saknade gipsen, vilken nu skulle försöka fixas till imorgon bitti istället. En ny bil (den andra skar igår) skall hämtas i Jönköping imorgon också, så den stora frågan blir: Hur mycket blir verkligen gjort imorgon???

2010-11-24

Överseende, se mellan fingrarna, strunta i, medlidande……..allt som ens är i närheten av dessa ord är helt SLUT nu! Men vad hjälper det när vi ändå inte har en enda #%&$£ snickare här!?!? Idag är bilen trasig!

2010-11-23

Nu var det jobb igen och garderoben blev klar, svåra takbitar med massa olika vinklar i takkupan blev färdigt, övriga passbitar i taket (förutom i trappan) kom upp, utrymmet där sänggaveln skall stå reglades upp. Det sägs vara klart imorgon, men härgissas starkt på torsdag!

2010-11-22

Igen….!?

2010-11-20

Idag skulle det vara klart då….men ICKE! Kom dock inte som någon chock. Det harjobbats på bra idagmed gipsning, isolering av innerväggar och innertak.

2010-11-19

Idag var detgipsning som stod på schemat. Dock blev detett abrupt avslut vid 13-tiden p.g.a. sjukdom! Färdiga imorgon…….hmmmmmm!?!?

2010-11-18

Nu jobbas det för fulla muggar, men innertaket tar väldigt lång tid med vinklar från alla håll som skall mötas bra. Det har också reglats upp de sista bitarna innervägg, och ett av ”smårummen” haräven fått gips.

2010-11-17

Idag kom dom och (kors i taket) jobbade hela dagen! Det var mest fokus på att få upp allt innertak, så det mesta sitter nu på plats.

2010-11-16

Det finns tydligen ingen hejd på hur många gånger någon kan förvåna en. Kommer med ett (sista!?) lass med virke, svamlar lite och MÅSTE bara dra vidare till det där andra jobbet…….som egentligen inte skulle finnas, och som egentligen har varit klart flera gånger!?!?

2010-11-15

Jaha, dryga en timmes jobb blev det idag. Sen iväg på ”annat håll”!!!

2010-11-13

Eftersom snickaren inte blev färdig igår, lovade han att komma idag och färdigställa. Han kom…..och jobbade i max 10 minuter med att sätta upp ett par reglar och stämma av med elektrikern!!!!! El-killen däremot ärväl hans absoluta motpart. Oj vad snabbt, perfekt och helt enligt plan det gick. Mycket lätt och trevlig att ha att göra med också. En förmiddags jobb och dosor var uppe och allt var draget. Oj vad roligt det är med riktigt duktiga hantverkare!!!

2010-11-12

Idag hände detgrejer, men såklart inte tillräckligt! Elektrikern kommer imorgon kl. 08:00 så det blir parallellt arbete imorgon i alla fall.

2010-11-11

Inget arbete idag!

2010-11-10

Igång igen och idag blev detuppregling för vindstrappa, uppregling av vägg till stora sovrummet, sistabiten med glespanel för innertaket och även ett par innertaksskivor kom upp.

2010-11-09

Inget arbete idag!

2010-11-08

Taket är nu uppreglar med glespanel för innertaket på plats. Det blir 2,50 i takhöjd förutom i vårt stora sovrum där vi lämnar öppet uppi nock. Kan nog bli riktigt trevligt! Uppreglingen av innerväggar har påbörjats, men blir morgondagens första projekt.

2010-11-05

Idag kom äntligen leveransen med virke och bygget kunde dra igång, dock med en viss startsträcka (inkoppling el, få upp material, bygga tillfällig ”dörr”). Nu är i alla fall gavlarna gipsade.

2010-11-01

Idag kom elektrikern för att göra ett par första enkla dragningar, vilka var tvungna att göras innan övrigt arbete påbörjades. Framför allt var det att få dit”koppar” och dragning för de planerade spottarna i badrummet och allrummet. Vi ville även ha ett par extra vägguttag. Snickaren var därmed lite verktyg och ett första lass med gips. Sedan blev detomplanering (första dagen innan vi ens hade hunnit dra igång!?!?). Allt material är nu beställt och blir hemkört på fredag morgon då allt drar igång på allvar……spännande!

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.