Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Ännu fler roliga båtar

Den här veckan är det båttema.

Idag hämtade farmor och farfar mig. Idag ska vi åka till Båtmässan sa farmor. Jaha, båtar igen, det var ju så roligt att titta på gamla båtar men nu var det något annat förstod jag. En mamma och en pappa som hämtade sina barn pratade också om att dom skulle på Båtmässan, undrar om dom barnen skulle få följa med också.

Samma som vanligt,  vi åkte i bilen och jag åt mitt mellanmål i bilen, även idag var det smörgås med korv på. Jag gillar verkligen korvsmörgås, det sa jag till farmor också. Det är väldans vad dom bygger i den här stan, vi såg lyftkranar nästan överallt. Jag såg en massa olika bilar, faktiskt en ambulans som tutade och alla fick akta sig.

Vi parkerade i ett parkeringshus. Vi fick åka hiss, vi började med att åka upp, jag tröck på knapparna, det var en farbror som stod i hissen när vi kom in, jag såg på honom att han aldrigt sett ett så duktigt barn, jag visste precis vilken knapp jag skulle trycka på.

När vi kom in på mässan blev jag så överraskad, det var en massa jättestora, fina båtar. Det första jag undersökte ordentligt var en båtkärra som hade en massa hjul, alla fungerade, farbrorn som sålde kärrorna blev nog glad när jag kollade upp dom. Vi gick vidare. Åkte rulltrappa och när vi kom  upp på övervåningen såg jag en spännande grej, det var två propellrar i en plastlåda, en farbror tröck på några knappar och det sprutade vatten i lådan. Det ville jag göra också, farfar frågade om jag fick och oj vad jag tryckte, man kunde tro att vattnen skulle spola ut på golvet. Jätteroligt.

Efter det fikade vi lite, jag fick juice och en muffins, jag ville smaka farmor och farfars bubbelvatten, det kittlade så roligt i munnen. Jag ryckte upp alla hissar som jag hittade, vissa var jättestora, med stora dörrar som öppnade sig. Vi åkte inte i någon av hissarna men jag kan ju inte låta bli roliga knappar. Så åkte vi ner i rulltrappan, vi gick till Pentamontern, där ville dom ge mig cocacola men farmor sa att sockerbehovet var täckt, undrar vad det betyder, jag fick ett gott äpple. Tidigare hade farmor norpat en banan till mig. Det gäller att ha lite energi när man ska greja med mycket. I Pentamontern hade dom några roliga reglage, farfar pratade länge med några farbröder men farmor och jag grejade med reglagen, jag tryckte på knapparna och drog i alla spakar, vi hade så roligt.

Efter det hittade vi några fina röda gummibåtar, oj va’ jag körde. Det var en tant och en farbror som sa till farmor och farfar att dom skulle köpa en sån’ båt till mig.  Det kostade visst bara 132.000, det har dom väl i sparbössan. Så gick vi till Sjöräddningen, där fick jag provsitta en sjömoppe, den var roligt. Vi köpte en Sjöbjörn till mig. Efter det åkte vi hem, vi hade roligt i bilen hem, vi sjöng här är polisen som mitt i gatan står, den kan jag jättebra. Farfar tycker om att vi sjunger för honom. Idag åkte inte farfar fel en enda gång. Snart var vi hemma hos pappa som kommit från jobbet. Det var en rolig dag.

 

3 Responses

  1. Mathias Says:

    Oj vilken tur du har skrutten att ha världens bästa farmor och farfar!!! Vad mycket skojiga tokigheter ni är ute på:)

  2. Yvonne Says:

    Va… Har ni 132 000 i sparbössan, jösses vi har ju våra i madrassen…;)

  3. Farmor och farfar Says:

    Det är jättesvårt att få perfekta bilder på ett konstant ”rörligt mål”. Vi får träna på att bli lite snabbare.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.