Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
okt 1

Jag träffade Amanda och pappa vid sengångarbåten, Eriksbergs färjeläger kl 14.30.

Enlig plan skulle vi åka till operan där vi hade biljetter till en rundvandring och dans, kl 15.30.

Jag trodde nog inte att det skulle bli någon mer resa med sengångarbåten, det var ju lite tråkigt sist.

Nu var det jätteroligt, så mycket att titta på och prata om.

Vi kom fram redan ca 14.50, vi gick och tittade på barken Viking som vi upplevde som en jättestor båt.

Vilken tur vi hade, det var konstutställning i nedre salongen. Väldigt fin och spännande tyckte Amanda.

Vi gick runt och tittade på alla tavlorna, vi hittade varsin favorit, Amanda en vacker tavla med massor med rosa rosor.

Så gick vi till operan, där var några fler som köpt biljetter.

En trevlig tjej berättade om operan, vi fick gå in i den imponerande salongen, dessutom var det scenarbetare som förberedde en föreställning.

Efter en stund fick vi gå upp till 6’e våningen, lite svettigt tyckte nog alla. Vi gick förbi montrar med otäcka saker och vackra saker.

I danskompaniets lokal fick vi dansa med en dansös, det var afrikansk dans, ganska krävande men jätteroligt. 30 minuter dansade vi.

Vi blev väldigt svettiga. När det var slut tänkte vi ta båten tillbaka men det gick ingen. Ska vi ringa till farfar så han kan hämta oss, sa jag.

Jag vill helst åka buss, det var så längesedan vi åkte själva sa Amanda. Självklart fick hon bestämma.

Det var ganska rörigt men vi gick  till busshållplatsen. Då var vi trötta.

Vi satt på bussen och såg oss omkring,mycket att prata om.

 när det bara var några hållplatser kvar skulle en man gå av, han hade Häckens halsduk, jag frågade hur det gått.

Då fick jag svarta ögat av Amanda, farmor nu var du pinsam väste hon i mitt öra.

Det skulle bli värre, jag räknade fel på busshållplatser och råkade trycka på hållplatsen innan, tyvärr tre gången för det stod inte stanna.

När vi upptäckte fadäsen, fick jag ytterligare svarta ögon höra att jag var pinsam. Det värsta var att ingen gick av och ingen gick på.

Trots dessa misstag av mig tror jag att hon också var mycket nöjd.

Vi hade verkligen en jättefin eftermiddag, så roligt.

Tack finaste Amanda som är en mycket klok och förståndig tjej som man kan ha många intressanta samtal med.

dec 3

Idag var vår första utflykt med Amanda.
Vi hämtade på förskolan, Amanda blev jätteglad när vi kom. Vi samlade ihop allt som skulle med hem, nappen, filten och spindeln. När vi skulle gå pekade hon på lådan som stod längst upp vid hennes plats, och där låg gula räven som fick åka med hem efter ett besök hos oss igår. Den höll vi på att missa, där uppe brukar vi inte titta men Amanda hade järnkoll på allt. Vi skojade om att vi tog  rätt skor, vi tog Lukas skor för ett tag sedan. Hon skrattade gott.
Vi körde till, brorsans favoritmuseum, Volvomuseet. När vi gick ur bilen upptäckte Amanda en jättestor båt  med flera upplysta fönster, vi gick till museet, en ny
tjej ville ha betalt, nej vi pratade oss in med våra pensionärskort, nja betalar gör vi inte, det har vi aldrig gjort.
Amanda fullkomligt strålade när hon kom in och fick se det fina museet. Vi gick till Volvo Ocean rummet, dom hade gjort så fint med två nya lekstugor som var fullt utrustade med kök och möbler,  farfar kröp in och serverades av Amanda.  Det fanns en liten stad med gator och vägskyltar, flera olika bilar och grävskopor som hon fick köra. Rulltrappan var en riktig hit, hon skrattade högt. Farfar bar henne givetvis. Det var en jättefin utställning med gamla Duetter. Hon var så intresserad av alla bilar. När vi gick ner till Penta avdelningen hördes ljud av måsar och tufftuff ljud från en gammal båt, där var vi länge. Så roligt. Vi gick vidare, tittade på alla fina lastbilar, tog en tur med en jättefin buss. Golvet var spännande, när vi kom hem hade farfar flera stenar i fickan.  Nu  börjar farmor bearbeta samvetet, ok då, det finns fortfarande en jättefin grönsaksavdelning,  det kan man inte tro. ??
Det var en otroligt intensiv trafik när vi skulle åka hem, jag var lite rädd att Amanda skulle tycka det var tråkigt för det tog så lång tid så jag dammade av min gamla beprövade teknik, jag sjöng alla barnsånger jag kunde, en kulen natt var populär men när hon ville att jag skulle sjunga om dom olika hajarna gick jag bet. Lite klagomål där.
Det blev en riktigt rolig måndag.

aug 5

Vanligtvis är det båten som gäller hit men nån gång ska vara den första med bil och bo på hotellet också. Vi hann med en tur på jättestora sportshoppen, leka på lekplatsen, äta glass (förstås), äta middagsbuffé (också med glass) och lite fotboll på kvällen. En helt ok förstadag.

jun 29

Vilka grymma dagar. Jag och pappa tog lilla båten upp till Klädesholmen för att hälsa på Albin L och hans pappa. Vi badade, åkte gummibåt, seglade jolle, vittjade kräftbur (som bara hade massa småkrabbor i sig), fiskade makrill som inte ville fastna, spelade kort och mycket mycket mer skoj! På natten sov jag och Albin L i deras båt.

aug 8

Idag åkte jag, farmor, farfar och Selma på en mysig utflykt till Pilane där det fanns massa spännande saker att titta på.

aug 1

Vilken dag vi hade idag! Jag och pappa tog bilen upp till Klädesholmen där min kompis Albin L har sommarstuga. Vi började givetvis med ett rejält bad från bryggan. Efter lunch tog vi båten ut för en sväng runt ön, och väl tillbaka vad det dags att åka ring. Jag gjorde högsta hoppet:) Med perfekt timing när vi var klara kom glassbåten som vi bara behövde handla från. Tillbaka på bryggan behövde vi mer bad innan vi grillade lax till middag. Vilken dag!!

feb 16

Pappa och jag tog en mysig tur till varbergs spa dr vi badade och åt gott på kvällen. På morgonen sedan vaknade jag 05:50, slog på telefonen och såg att det var en NY Pokémon ute vid fyren. Bara till att hoppa upp och springa ut…väl där inser vi att det har varit en uppdatering på Pokémon och att det fanns mängder av nya… Vi var i alla fall först ut den morgonen

  

sep 4

En heldag på Liseberg tillsammans med Telma

aug 6

Ikväll tog jag och papa en riktigt mysig mountainbike tur genom skogen hela vägen ner till Sillvik och tillbaka!

jul 27

Yeeeeha, en heldag som cowboy!

« Previous Entries