Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
okt 19

Vilken jätteglad tjej vi får hämta, hon kommer springande i full fart och kastar sig upp i famnen. Fröken sa att hon ätit jättebra, både lunch och mellis.

När vi gick till bilen berättade hon att Eva-Britt hade sagt att vi hade en jättefin bil, vi träffade henne förra gången vi hämtade Amanda.

Hon gillar verkligen vår bil. Speciellt takluckan, igår såg vi regnet som åkte omkring.

Vi räknade röda bilar den här gången,  plötsligt hade vi 28, sedan tappade vi räkningen lite. Snart kom vi hem till blåa huset.

Hon har ju ett otroligt stort ordförråd och många smarta kommentarer.

Verkligen världens bästa tjej.

Hon måste upp på övervåningen och åka lite upp och ner i gamla mormors stol, även den bästa killen i världens favorit.

Så vill hon prova massagestolen, det killar så gott i ryggen. Så gick vi lugnt och försiktigt ner.

Hon byggde ett torn av toarullar, så fick hon ett tokspel och rullade ut en rulle runt i huset. Själva rullen skulle hon göra en telefon av, farfar fick ett straffarbete att rulla ihop papperet  igen, för se slänga ”skräpet” gick inte.

Efter det blev vi seriösa och Amanda startade en omfattande konstproduktion.

Jag frågade om hon ville gå på konstmuseet och titta på andra tavlor.

Nej tack sa hon då, så artig du är sa jag, det har Karin sagt: det låter mycket trevligare att svara så. Hm så rätt.

När pappa kom var det omfattande vernissage i rummet. Vernissage var lite svårt att säga men hon gjorde så gott hon kunde.

Hon åt upp all mat som jag hade gjort, här i huset är pastabåtar med pyttesmå, stekta korvbitar i.

Tack älskade fina Amanda för idag!

sep 29

Äntligen kunde vi hämta Amanda på förskolan, när vi kom såg vi en snabb tjej som sprang in och hämtade sin väska, så full fart rakt upp i famnen, vilken härlig kram.

Fröken berättade att hon inte ätit så mycket av den vegetariska lasagnen och att det serverats knäckebröd till mellis, inte lätt att äta med två saknade framtänder.

Hon var m a o lite hungrig, kanske vi kan äta våfflor när vi kommer hem, självklart. Hon berättade att hon skadat sig på knät, hon hade spring tävlat med den nya killen (hon vann alla gånger utom då hon ramlade och skadade knät) Nu får jag åka i eran nya fina bil sa Amanda. Vi tittade på den fina regnbågsflaggan på flaggstången, vi kanske ska räkna regnbågsflaggor sa hon. Vi satt i baksätet och pratade och tittade ut genom fönstret i taket.

När vi kom hem gick vi direkt och plockade hallon, hon åt tre ”hjärtan” av våfflan och en skål med hallon. Vi gick över gatan och hejade på lilla Pepsi, grannens hund.

Så ville hon gå till lekplatserna, det finns två. Hon klättrade och gungade. Och pratade, en sån härlig liten tjej.

När vi kom hem ville hon åka i pappas mormors elektriska stol som varit en favorit även för Albin.

Efter det blev det lite bus, vi hade ett toapappersrace i trappan, vi tävlade med rullar som for med full fart neråt. (Jag vet att man inte ska leka i trappan men på plats fanns en säkerhetsansvarig på elitnivå 😇)

När alla rullar var nere byggde vi höga torn…. 13 på höjden var max innan alla rasade.

Efter det lekte vi kafé, farfar och jag serverades kaffe  och konverserade, mycket trevlig.

Så tog vi fram ”diverselådan” som vi leker hav med, ett folieark är vatten, sedan har vi en massa fiskar och måsar m m som placeras ut.

Tur att det finns ekorrar som sparar allt det är verkligen en guldgruva.

Så lagade jag mat, pasta och korv, det var rolig skålpasta där små korvbitar låg, lite roligt tyckte Amanda som uppenbarligen var riktigt hungrig.

Så kom pappa och hämtade.

Det var en rolig eftermiddag.

PS.Kan även berätta att vi såg 15 eller 16 regnbågsflaggor, Amandas alla fingrar räckte länge men sedan fick vi även ta till mina. DS

dec 3

Idag var vår första utflykt med Amanda.
Vi hämtade på förskolan, Amanda blev jätteglad när vi kom. Vi samlade ihop allt som skulle med hem, nappen, filten och spindeln. När vi skulle gå pekade hon på lådan som stod längst upp vid hennes plats, och där låg gula räven som fick åka med hem efter ett besök hos oss igår. Den höll vi på att missa, där uppe brukar vi inte titta men Amanda hade järnkoll på allt. Vi skojade om att vi tog  rätt skor, vi tog Lukas skor för ett tag sedan. Hon skrattade gott.
Vi körde till, brorsans favoritmuseum, Volvomuseet. När vi gick ur bilen upptäckte Amanda en jättestor båt  med flera upplysta fönster, vi gick till museet, en ny
tjej ville ha betalt, nej vi pratade oss in med våra pensionärskort, nja betalar gör vi inte, det har vi aldrig gjort.
Amanda fullkomligt strålade när hon kom in och fick se det fina museet. Vi gick till Volvo Ocean rummet, dom hade gjort så fint med två nya lekstugor som var fullt utrustade med kök och möbler,  farfar kröp in och serverades av Amanda.  Det fanns en liten stad med gator och vägskyltar, flera olika bilar och grävskopor som hon fick köra. Rulltrappan var en riktig hit, hon skrattade högt. Farfar bar henne givetvis. Det var en jättefin utställning med gamla Duetter. Hon var så intresserad av alla bilar. När vi gick ner till Penta avdelningen hördes ljud av måsar och tufftuff ljud från en gammal båt, där var vi länge. Så roligt. Vi gick vidare, tittade på alla fina lastbilar, tog en tur med en jättefin buss. Golvet var spännande, när vi kom hem hade farfar flera stenar i fickan.  Nu  börjar farmor bearbeta samvetet, ok då, det finns fortfarande en jättefin grönsaksavdelning,  det kan man inte tro. ??
Det var en otroligt intensiv trafik när vi skulle åka hem, jag var lite rädd att Amanda skulle tycka det var tråkigt för det tog så lång tid så jag dammade av min gamla beprövade teknik, jag sjöng alla barnsånger jag kunde, en kulen natt var populär men när hon ville att jag skulle sjunga om dom olika hajarna gick jag bet. Lite klagomål där.
Det blev en riktigt rolig måndag.

jul 30

Fika i Tuve med en tuff omgång kubb!

jul 5

Två härliga dagar på Rörö med farmor och farfar.

maj 8

aug 8

Idag åkte jag, farmor, farfar och Selma på en mysig utflykt till Pilane där det fanns massa spännande saker att titta på.

jul 20

Med detta vädret fanns det ingen anledning att inte göra en favorit i repris, ut till Rörö igen. Idag tog vi oss även ut till västsidan blan alla fina stora stenar. Självklart blev det också både burgare och glass på hamncafét!

jul 19

Idag åkte farmor och farfar med oss till Rörö, och oj vilken härlig dag. Båtåkande, bad, krabbfiske, glass….ja allt bra man ska göra en sommardag!

aug 15

Idag tog vi lilla båten och åkte ut till Hyppeln där Farmor, Farfar och Selma väntade med stora båten. Lyxigt att bli bjuden på lunch och fika…=)

« Previous Entries