Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Minigolf

Återigen tisdag och en Amandadag, när jag kom och skulle hämta Amanda kom Alicia och sa att hon inte visste var Amanda var. Fick syn på en lång fläta på den finaste tjejen hängande i en klätterställning.

Min farmor ropade hon på långt håll och kramade mig hårt. Kan du laga mina byxor jag har ramlat två gånger idag så byxorna sprack. Det gör vi tillsammans sa jag.

Vad ska vi göra idag?  Vad sägs om att spela minigolf, jaaaa, minigolf ropade hon högt. Just då kom ”fästmannen” Noel, haltande med två borstar till kryckor. En fin liten kille. Den kom en liten tjej och bad Amanda om hjälp med en svår kork, hon fick hjälp, så gulligt.

När vi satt oss i bilen pratade vi lite om ditt och datt. Plötsligt sa Amanda, jag tror inte jag vill åka till sengångarbåten igen, jag grunnade en lång stund på var detta var. Hon försökte förklara på olika sätt. Plötsligt förstod jag att det var Älvsnabben, vilket underbart ord för den. Den går alldeles för sakta och det tar så lång tid att åka med den.

Du förstår farmor att en av fröknarna hade berättat att hon åkte med den till skolan, hon kom nog alltid för sent och missade hela skolan.

När vi kom till minigolfen fick vi stor uppmärksamhet, vi var de enda spelarna. En snäll man förklarade alla ingående regler för oss, Amanda lyssnade ordentligt.

Hon ställde sig vid bana ett och slog ett slag m a o en spik. Det blev stående applåder från några gubbar. Mycket imponerande. Sedan gick den vänliga mannen med runt en stund och förklarade olika slag, Amanda följde instruktionerna hon fått till punkt och pricka, gav sig inte när hon missade.

Farfar och farmor blev lite stressade av mannen som gick med, vi spelade uruselt, Amanda gjorde verkligen sitt bästa.

Efter 10 banor blev det lagom med en lite paus, det var jättevarmt och soligt, vi åkte hem. Xxxxxxx OBS! här kom lite censurerad information.

Då fick vi gå till torget och handla lite, hon beställde potatismos och korv, lite frukt köpte vi också.

Klockan var så mycket så farfar fick börja skala potatis, Amanda lekte lite. Sedan skulle hon göra hamburgare av några flaskunderlägg. Vi hjälptes åt att göra tre olika potatismosklimpar i rosa, blått och grönt. Hon åt med god aptit, efter det skulle vi laga byxorna.

Jag förberedde symaskinen och instruerade Amanda hur försiktigt hon skulle gasa, det gjorde hon exemplariskt försiktigt och lagade m a o sina byxor själv. Hon lyssnar verkligen på instruktioner och följer dom ordentligt. Vem har hon det efter. Har erfarenhet av två olika killar som ser sånt som rekommendationer. Själv tycker jag nog att inget är fel och inget är helt rätt.

Som tur var fick Amanda även denna vecka ett äpple som hon rev och åt med god aptit, jobbigt med så många lösa tänder.

Så kom pappa och fick en jättehamburgare, efter det en sväng ner i källaren.

När hon satt sig i bilen ropade hon ”farfar kom och ge mig en kram”. Lite kommando i tonen, härligt…..

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.