Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Amanda (Farmor & Farfar)

Det stod en jättefin tjej i inbakande flätor som var rosa och bruna på gården. Nyfriserad för dagen.

När hon får se mig kommer hon springande och ropar farmor, den känslan i kroppen då är obetalbar.  Var är farfar?, Vid bilen………………..

Vilken lycka att få uppleva detta.

Vi gick in och hämtade Selma och övriga grejer. Ska vi åka till blå huset sa Amanda, ja men först ska vi åka till skogen och göra en hemlis. Jag älskar hemlisar sa Amanda.

När vi åkte i bilen rabblade hon hela pippla pippla höns……………….makalöst hur hon kunnat lära sig den ramsan med alla konstiga ord. Jag ska säga den på förskolan imorgon sa hon.

När vi kom till skogen tog vi fram en äggkartong med 14 lite för gamla ägg, Amanda fick kasta äggen ut i skogen, det smashade bra mot träden. Det tyckte hon var riktigt kul, kan vi inte åka och köpa fler sa hon.

Vi gick bort till 4H gården, det tyckte hon var roligt, det fanns många olika djur, får, hästar, katter, grisar och getter. Favoritdjuren blev alla olika hönor och tuppar. Dom var verkligen fina och roliga.

Vi hoppade av vid torget och gick in och handlade, vi köpte frukt, alltid blåbär till Albin. 

Amanda hade beställt potatismos med färg, hon kunde inte bestämma vilken färg så vi fick gardera oss, man kan inte stå utan rätt färg i köket.

När vi gick hem fick vi sällskap med grannen som hämtat sina barn på förskolan, det är Siri som fyllde 6 i februari och Simon 3 år.

Efter en stund frågade mamman om flickorna kunde leka, Amanda tyckte det var en bra idé, Siri kom in till oss och Amanda fick ”en bra ide” hur många gånger som helst.

Siri skrattade högt hela tiden, det var en massa tokiga idéer, till slut blev det pyssel och Siri var nog inte van vid så många grejer för hon gick ”bananas” i pyssellådan.

Så var maten klart, rosa potatismos och korv. Efter det lite mer frukt och flatbrödsmörgåsar som hon kunde äta trots många lösa tänder.

Vi hade köpt ett grönt äpple som hon längtat efter så länge, vi rev ett på rivjärn när vi var hemma hos er, det längtade hon jättemycket efter. Tyvärr hann vi inte det.

Så blev det servering av hamburgare, av Amanda, i rummet. Pappa som förmodades vara jättehungrig fick den största.

Så var den dagen slut.

Tack älskade lilla stumpan.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.