Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Båtutflykt

Idag ska vi åka på utflykt sa farmor när dom hämtade mig på förskolan.
Ja, vi åker och tittar på båtar sa jag, vi hade båttema förra veckan och det var så roligt, undra varför…hmmm roligt med båtar, ligger det i släkten eller………….. Nja, sa farmor idag ska vi åka båt, en stor båt. Jaha tänkte jag, dom brukar ha bra idéer så det är väl bara att hänga med, det är många saker man får göra för första gången när man är är så liten som jag.

Det är verkligen roligt att åka bil, så mycket att titta på. Du ska få smörgås i bilen sa farmor, ja smörgås med korv sa jag, tyvärr var korven slut men jag fick smörgås med keso, det var också gott.

Vi åkte förbi där dom bygger Volvobilar, det vet jag nu så det sa jag. Vi kom till en stor parkering under en stor bro, jag vill gå med och köpa parkeringsbiljett, det vet dom nu så vi går alla tre. Det var ett spännande ställe, vid ett bygge hissade två farbröder upp grejer till översta våningen, det var spännande att titta på. Så var det många båtar som låg i vattnen, jag fick inte gå en meter utan att hålla någon i handen, dom var väldigt bestämda. Jag förstår väldigt bra när det är allvar, vi promenerade runt lite och tittade på båtarna.

Så kom det en båt som vi skulle gå ombord på, det fanns många stolar i den, jag tog av skorna och satt på sätet och tittade ut, det var jättemycket att titta på, jagaren Småland t ex, mycket is som båten körde igenom. Något problem hade den med motorn konstaterade jag för den lät väldigt konstigt ibland. Vi tittade på jättestora båtar som var trasiga och skulle lagas, stora kranar – många fåglar som simmade i vattnen eller flög omkring. Jag känner igen fiskmåsar det berättade jag, farfar såg flera skrakar, det var konstiga typer.

Hela turen tog ca 1 timma så efter ca 35 minuter började det att krypa lite i benen så då gick vi omkring på båten och tittade lite. Som tur var hade farmor tagit med 4 småbilar som jag kunde leka med. Vi hittade en skorpa i min ryggsäck och juice, det åt och drack jag. Efter det gick vi en tur till, det var många olika saker som jag kunde greja med. Vissa var farmor lite tveksam till, t ex biljettatomaten men tja, det kunde vara något fel på den så jag kollade den också och tryckte på knapparna. Jag justerade dessutom elementet, det behöver man göra ibland antingen har dom väldigt kallt eller väldigt varmt nu. Kul i alla fall.

När vi åkte tillbaka berättade farmor att på operan sjunger man, La,la,la,la……………. Det tränade vi lite på. I bilen sjäng vi om polisen som mitt i gata står och en ny som handlar om Pelle Jöns, den var kul. När vi kom hem var pappa hemma, då blev jag glad.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.