Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Kättilsröd 4H gård

Idag åkte vi på utflykt igen. Jag ville titta på båtar, dom är ute i havet nu sa farmor, i sommar när det blir varmt får vi se dom igen. Jaha, bilarna då. Inte idag, en annan dag.

Jaha, vad var det då. Hästar, grisar och ankor med mera fick jag reda på. Ja, det låter roligt, vi kom fram till en bondgård som jag kände igen, har varit där tidigare. Det var många hästar som gick i en hage, när vi kom närmare kom en jättefin häst fram till oss, farfar plockade gräs som han/vi matade hästen med, då kom en kompis till honom som också var hungrig. Han var lite större så den mindre blev lite rädd eller så var han mätt han gick i alla fall bort till dom andra.

Vi gick vidare till getterna, en var vit och såg precis ut som en av Petters getter. Den var den som var hungrigast och åt alla smörgåsarna. Sen gick vi till grisarna, det var ena riktiga ”lortgrisar”, inte så intressanta. Däremot var dom fägrgranna ankorna och hönsen roligare. Det fanns några tuppar också, dom hade ett litet hus som vi tittade in i annars gick dom helt lösa. Vi hittade flera burar med kaniner, dom var så fina, en jättestor som var från Belgien, en som var vit och jättesöt, han sprang runt som en tok. Vi såg två katter, en tokig katt som förmodligen var Murre Svart hoppade upp på en traktor och la sig i solen. Så blev alla hästarna hämtade ute i hagarna, dom skulle in i lagården för att få kvällsmat. Efter det åkte vi hem.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.