Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Universeum

Nu skulle vi åka på utflykt igen, jag försökte med båtarna igen (samma svar som tisdag 13 mars). Nu skulle vi titta på hajar och lite annat. Hm, hajar lät roligt.Vi åkte förbi där dom bygger bilar (Volvo) och där det finns trasiga bilar (som ska lagas). Över Älvsborgsbron, genom sta’n.

Vi kom till ett jättestort hus med en roligt ingång som snurrade runt. Kläderna la vi i  ett skåp, jag är så rutinerad nu så jag vet precis hur man gör. Vi åkte en stor hiss som gick utanför huset, lite spännande. Där uppe fanns mycket roligt, en helt svart trappa som man fick gå uppför, där fanns ett slags tält som man kunde gå in i, sådana bor samerna i sa farmor. Sen blev det lite läskigt i en tunnel när vi skulle gå vidare, vi väntade lite så jag kunde samla mod, det var inget farligt, det var en massa vatten med olika fiskar i, jag kände igen torsk, det berättade jag högt då blev några mammor med små barn impade, oj kan du namnen på fiskarna. Hm……..självklart.Vi gick vidare till en stor rund bassäng där det simmade stora platta fiskar, rockor, spännande. Där fanns också jättestora akvarier, som jättestora rum med hajar i och en massa andra fiskar också.

Så gick vi in i ett rum med ormar, jag tyckte inte att dom såg så farliga ut men dom ska visst vara det. Det var två snygga tjejer i min ålder som jag kollade in lite extra, ville gärna gå efter där dom gick. Så kom vi in i ett jättestort, varmt rum med apor, jättefina fåglar, grodor. Nu fick vi ta hissen ner till kafeét och fika lite. Efter det gick vi en extra sväng för att titta på kajmaner, i ställer för krokodilerna (som flyttat). Så åkte vi hem.

På hemvägen fick jag lära mig en ramsa av farmor, efter lite träning kunde jag de jättebra. ”Gubben Gran gick till stan köpte snus för en lus koka soppa på en loppa, det var gubben bästa soppa.” Det är bra med lite ”kultur” då och då.

2 Responses

  1. Mathias Says:

    Oj oj oj vad du får vara ute på massa spännande roligheter med farmor och farfar. Du har det allt bra du!!!

  2. Farmor och farfar Says:

    Ja, vi har så roligt alla tre.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.