Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Volvomuseét

Nu var det andra dagen som farmor kom och hämtade mig ensam, farfar var hemma hos en målare, hm vad händer?

Igår var vi hemma hos mig och lekte.

Idag när farmor kom berättade Ulrika och jag att vi planerat frön som ska bli blommor. Vi hade väldigt olika åsikt om vilka blommor som kommer upp, Ulrika sa solrosor, jag sa lika bestämt att det blir tulpaner. Farmor ”medlade” genom att säga att man får se när blommorna kommer upp vad det blir, det kanske blir soltulpaner.

När farmor berättade att vi skulle åka till Volvomuseét blev jag så glad, jag sa flera gånger ”jag älskar volvomuseét”, det tyckte dom var gulligt. Jag är så smart. Säger så många bra saker, har lärt mig en massa nya ord, ja, jag tror att jag kan allt. Vet att vissa tycker det.

När vi satt oss i bilen fick jag en burk med knäckebröd med ost på, jag kallar det för farfars knäckebröd, jag åt upp allt. Jättegott, vi skrattade för det lät så roligt när jag åt, de knakade liksom.

Vi gick in på museet, jag trycker på en knapp så att dörrarna öppnar sig själva. En farbror som jobbar där skulle prata med farmor, då stack jag iväg och farmor efter. Vi la in våra kläder i ett skåp tillsammans med filten och nappen, jag hade nyckeln i fickan hela tiden. Den håller jag ordning på. Vi åkte rulltrappa upp, den startade så snabbt så både jag och farmor blev lite rädda, roligt är det att åka rulltrappa. Farmor bar mig givetvis. Så gick vi till den TV som visar bilar som krockar, den tittar vi alltid på en lång stund. Efter det blir det nästa TV som också är roligt, farmor och jag satt på golvet på dom roliga stenarna, några farbröder skrattade lite åt oss. Typiskt………

Så blev det full fart ner till lastbilarna och brandbilen, jag upptäckte en fin pingla som jag inte sett tidigare på brandbilen, man kunde dra i ett snöre så det klingade högt över hela museét, det gjorde jag många gånger, jätteroligt. Så gick vi och fikade, det fanns ingen i kafeét då ropade jag tjejen högt då blev det fart på dom, det kom både en tjej och en kille, va, sa jag en kille också, det uppskattades, alla omkring tyckte att jag var den trevligaste lille kille dom sett. Vi köpte varsin ”morot” som vi ”knaprade” på. Efter det gick vi till ”båtrummet” och spelade golf jättelänge.

Så åkte vi hem, det var en rolig dag.

2 Responses

  1. Mathias Says:

    Ojojoj vad roligt ni har på era äventyr, gott att ni fick var sin MOROT(!?!?) också!
    Konstigt att Ulrika inte kan hålla ordning på blommorna ni planterar.

  2. Farmor och farfar Says:

    Dom har speciellt goda morötter på Volvomuseér och speciellt nyttiga

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.