Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Djur i alla storlekar

Idag när farmor och farfar kom och hämtade mig på förskolan berättade jag och Ulrika att vi varit i skogen och tittat på myror, skalbaggar och gråsuggor. Det var jättspännande. Farmor sa att vi skulle åka till Slottsskogen, det var lätt att säga.

Vi körde vägen med hundra grupp, det säger vi varje gång.  Knäckebröd med ost serverades i bilen, idag var jag extra sugen så när det var slut ville jag ha mer, tyvärr sa farmor att det var slut. Finns mer hemma sa jag då. I stället försökte hon med skalat äpple men det var inte så populärt, jag drack vatten ur den roliga muggen.

När vi kom fram såg jag ett jättestort tält, Farmor berättade att vi skulle se elefanter, dom frågade om min elefant skulle med, nej sa jag vi ska ju se riktiga elefanter. Det var en massa mor/farföräldrar med sina barnbarn och tittade, även mammor och pappor. Det gick verkligen tre stora levande elefanter där. Dom rev gräs med snabeln och stoppade i munnen. Efter en stund kom en farbror och gav elefanterna hö, innan alla fått började dom ta hö av varandra och dra till sig för att få mest. Det blev nästan lite bråk, Snart hade alla fått då var dom nöjda. Vid sidan om gick det kameler, en latmask låg och kliade sig på ryggen på samma sätt som Selma. Det gick jättefina svarta och bruna hästar i en annan hage. Vi gick vidare efter en lång stund, snart kom vi till världens gladaste lilla pingvin, han simmade som en tok i vattnen, hoppade upp ur vattnen, några andra stod och tittade på honom. Jag skrattade högt så roligt var det.Vi gick vidare till sälarna, dom simmade mycket lugnare, lite runda om magen var dom. Glömde berätta att vi hade köpt en ”mjukmorot” som vi delade på tre, dessutom en banan till mig, jag var lite hungrig idag.

Sälarna kunde man se även när dom simmade under vattnet, man kunde gå ner en trappa, det var roligt. Där fick jag ”ett litet spel”, förmodligen extra energi efter bananen för jag sprang upp och ner i trappan. Vi gick tillbaka, då var det tur att vi hade vagnen sa farmor och farfar. Jag fick fyra små böcker som jag kunde läsa lite i. Hade även nappen och filten. Snart kom vi tillbaka till hagarna där elefanterna, kamelerna och hästarna gick.

Nu var det väldigt många människor där och tittade. Vi körde hem och det var väldigt nära att farfar körde fel igen, som ni vet brukar han ju göra det. När vi kom hem var pappa redan hemma, då blev jag så glad.

Den här dagen var ”djurens dag” från myror till elefanter.

Farmor, farfar och jag har så roligt, dom tycker att jag är den finaste, gladaste, smartaste lille kille man kan vara tillsammans med.

2 Responses

  1. Mathias Says:

    Ojojoj vad roligt du har med världens bästa farmor och farfar!

  2. Farmor och farfar Says:

    Vi har ju världens bästa Albin. Roligt har vi……….

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.