Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Tisdag 20 november

Idag åkte vi till Volvomuseét, det blåste kallt ute, när vi kom fram blåste flaggorna jättemycket. Vi såg ett stort fartyg, farfar sa ”där ligger en stor båt”, det är ett fartyg sa jag då. Vet väl det. Där lastar dom stora Volvolastbilar sa farfar.

När vi kom in på museét sa tjejen som jobbar där, hej på er kommer ni igen. Dom känner igen mig där. Jag fick visa farmors kort som det står pensionär på då behöver vi inte betala. Heffa ville följa med in, jag bestämde att han skulle ligga i skåpet med våra kläder. Vi tog en snabb runda, full fart till rulltrappan, jag håller farfar hårt om halsen när den startar. Spännande. Jag såg några bilar som jag tycker är jättefina, bruna guldiga. Så var det full fart ner till alla ”stora maskiner”, vi brukar alltid lyssna om fiskmåsarna är hemma, dom bor vid båtarna.

Så blev jag sugen på en ”morot”, dom har riktigt goda morätter där. Det var en kille i kafeét som var väldigt trevlig mot mig. När moroten var slut kom vi på att vi skulle gå ett varv till, farmor och jag gick till båtrummet, vi spelade golf och sprang runt. Farfar satt och lekte med en grävmaskin nånstans (på en dator). När han kom gick vi ett varv till på övervåningen, nu gick vi i ett lugnare tempo, vi tittade på bilarna. När vi kom ner så var jag tvungen att åka brandbil. Det är så roligt att plinga i klockan, det hörs över hela museét. Farfar brukar bli lite svettig men farmor och jag tycker det är roligt.

Vid ingången brukar det stå en bil som har vält, jag undrade så var den var så när vi skulle gå hem stod den snälla killen vid disken. Farmor sa till mig att jag kunde fråga honom, man måste ju fråga när man undrar så jag ”stegade” fram till honom och frågade ”var är den bilen som har vält”? Då berättade han att det står i ett garage, jaha, den ska lagas. Dom tänker ta fram den igen sa han. Bra att veta.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.