Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Universeum

Idag fick jag vara hemma med pappa eftersom min mage hade krånglat lite. På morgonen lekte vi hemma och sedan frågade pappa mig om vi skulle hitta på något skoj, och det skulle vi absolut. Efter en kortare överläggning bestämde vi oss för att åka till Universeum.

När vi kom dit började vi med lunch, pannkakor blev det men jag berättade bestämt för pappa att vi skulle låtsas att det var plättar! Sedan var det full fart framåt, jag fick direkt visa pappa vart vi skulle. Den roliga hissen som åker utanför huset ville jag börja med. Väl inne hittade jag direkt två jättefina röda fåglar. Dom blev jätteglada när jag kom, vi pratade länge. Vi kom fram till att jag hade samma färg på tröjan som dom, och det berättade jag för dom.

Sedan full fart ner till hajarna och rockan. Jag stod länge och tittade på den fina stora rockan som simmade runt runt, han såg ut som en pannkaka tyckte jag. Vi gick vidare in i regnskogen, där är det varmt och skönt berättade jag för pappa innan vi gick in, jag är ju världsvan på de flesta ställen i Göteborg;)

Vi hamnade också på avdelningen där man kunde testa massa roliga experiment m.m. Sedan frågade pappa mig om vi skulle åka längst upp och titta på dinosaurierna, det ville jag men jag var lite rädd, jag visste ju inte om det var riktiga eller inte. När jag fick syn på dom blev jag först väldigt tveksam. Dom var ju jättespännande men dom var ju så stoooora, och dom rörde sig och lät också. Pappa sa att dom var snälla så vi gick dit. Jag visste att den knubbiga med horn heter Triceratops, och den hälsade jag på. Efter ett litet tag blev det läskigt igen och jag ville dra mig tillbaka. Stöddiga pappa skulle vara fräck och visa att dom bara var på låtsas, sträckte sig fram och skulle klappa en på nosen……och då ryckte den till med huvudet och brölade, både pappa och jag hoppade en meter tillbaka…..sedan skrattade vi;)

Nu hade vi gått igenom allt, vissa delar två gånger, då kände vi att vi var väl värda en glass. Morot heter det tydligen på ”farmor & farfar-språk”.

Där trodde pappa att vi var klara med jag ville gå in i affären en sista gång och där fick jag köpa ett fint förstoringsglas, det var jättekul. När vi kom ut till bilen ville jag ha nappen, höll upp den och tittade på den med förstoringsglaset och sa att jag hade en jättestor napp, och började tokskratta.

Det var en riktigt rolig dag!

One Response

  1. Farmor och farfar Says:

    Det var väl en riktigt roligt dag.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.