Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
mar 22

Tisdag och Amanda. När vi hämtade berättade jag att vi hade ett förslag, att åka till en sorts stor lekplats där man kunde prova helikoptrar och flygplan, ok då.
När vi kom fram och gick ner i underjorden tyckte hon det var mycket spännande.
Det stod flera helikoptrar/flygplan  på rad när vi kom in, jag berättade vilka roliga namn dom hade, viggen, draken mm
Så kom vi fram till en liten kanon som hon provade, en stor helikopter där bladen snurrade runt provades också, farfar fick åka med.  Så pratade vi med en man som jobbade där, han frågade om vi ville bli räddade från en helikopter. Det var spännande, vi fick åka upp med en liten korg, när vi kom upp skulle Amanda fråga två ”gubbar” i helikoptern vad dom ville ha till middag så ner igen.  Ett kort besök i Grönsaksståndet……. apelsin, morot mm 
Det fanns en lång rolig rutschkana, olika spel man kunde prova.
Det fanns också ett långt flygplan man kunde krypa igenom. En spionavdelning, en rymdavdelning. Med en totalt orädd tjej provade hon/vi det mesta.
Efter nästan två timmar beslutade vi oss för att åka hem. Hon ville gå net i källaren, farfar skulle släcka lampan när vi var längst in. Så ropade hon tänd. 
Hon såg några rosa färgfläckar i gruset och frågade om farfar målat hennes lilla hus på Tjörn, tack det var snällt sa hon då. Dessa otroligt fina och omtänksamma barn. Så lagade vi mat och efter det blev det lite fruktstund, kan ni köpa körsbär till Albin sa hon då. Omtänksam som sin storebror. 
Älskade fina ”ungar”. Så tacksamma vi är.
Farmor och farfar

mar 15

Vi hämtade en glad och kavat tjej på förskolan, jag hejade på Karin. Vi hjälptes åt att plocka fram kläder.

I bilen sa jag vilket långt hår Karin har, ja men jag har längre sa Amanda, farfar har väldigt kort hår, varför har du så mycket hår i ansiktet frågade hon. Farfar hade inget bra svar.

Vi bestämde att vi skulle göra fruktsallad m a o måste vi handla på ICA. Vi blev avsläppta och gick in på ICA, jag hade en mycket kvalificerad personal shopper med mig. Vi köpte  två bananer, clementiner, jordgubbar, hallon. Blåbär ifall om Albin skulle komma på onsdagen. Vindruvor måste vi ha, inga ekologiska……hm det gör inget konstaterade Amanda. Jag skulle köpa pistachnötter till farfar och mig, såna här gillar jag det köper vi sa Amanda, det var cashewnötter. Vi köper dom till pappa. Vill du ha pasta frågade jag, ja vi köper dom i olika färger, tycker du om dom, vi får prova.

Har ni äppeljuice, nej då får vi köpa det. Har ni nån cola hemma, svar nej, där fick jag sätta ner foten, inte på en tisdag.

Hon ville gå till blomsteraffären, hittade inga fina blommor men däremot påskägg som hon tyckte var fina.

När vi gick hem passerade vi en lekplats där vi stannade och lekte en stund. Så gick vi hem och Amanda gjorde en fin fruktsallad.

Efter det lekte vi, pysslade mm Plötsligt ville hon gå ut igen då gick farfar med också.

Så gick vi in och lagade mat, den färgade pastan gillade hon, det smakar morötter, broccoli och potatis om dom olika tyckte hon. Kan jag få smaka era nötter frågade hon,  du ör väl inte allergisk, nej bara mot popcorn. 

Så kom pappa för att hämta en ganska trött tjej.