Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Mitt favoritmuseum

På morgonen sa farfar till farmor, idag skulle jag vilja åka till Volvomuseét tror du att vi kan övertala Albin att åka med. Vi åkte lite spända och hämtade Albin och javisst har ville gärna det. Tur.

Vi åkte vägen med 100 gupp, farmor matade med Kesella och hallon samt knäckemacka. Det är soppa på torsdagarna, idag var det köttsoppa och smörgås, Albin hade ätit ganska bra ändå gick all mellanmål ner. När vi kom till Volvomuseét lyste solen så fint över havet och ett stort fartyg låg vid kajen. Albin fick visa upp farmors kort för tjejen, Albin är en  välkänd och sympatisk besökare. Tjejen frågade var Albin bor, jag bort långt bort i Torslanda sa han då, det gör jag också sa tjejen så konverserade dom lite mer om det. En otroligt social liten person är han. Vi låste in kläderna i lilla facket, Albin har nyckeln i fickan hela tiden. Tur för farmor och farfar. Full fart mot Volvo Oceanrummet, lite golf och besök i bussen (som vi av nån anledning missat tidigare). Vi körde den stora båten och hejade på några killar som jobbade där. Så fortsatte vi i god fart mot rulltrappan, farfar lyfter upp Albin, farmor fick lära sig att man ska stå med fötterna på olika trappsteg. Tufft. Så kollade vi runt i god fart, i ”uterummet” var det väldigt fint. 3 nya bilar varav en hade öppningsbar tanklucka, den öppnades och stängdes ca 30 gånger. Riktigt funktiontestad, dom andra var kassa, gick inte att öppna. Så kollade vi så klart på alla fina bilar, konstaterade att fiskmåsarna var hemma, dom tjoade högt.

Efter det blev vi fikasugna, mmmmm goda morötter, farmor och Albin delade på ett vaniljhjärta. Så körde Albin in med den roliga Volvolastbilstrampbilen. Runt omkring bland lastbilarna, givetvis plingades högt i klockan på brandbilen. Så letade vi efter lastbilen som man kan gå in i. Konstigt den var borta, du får fråga tjejen var den är. Ja det ska jag göra sa Albin på vägen dit hittade vi den. Det är många knappar att trycka på så det blinkar överallt. Så tog Albin en bunt broschyrer, som vanligt, så åkte vi hem.

Det var en trött liten kille som somnade vid Låssby, när vi kom hem väckte famor Albin som ville sitta i knä en stund i bilen innan vi gick in. Inget gnäll,  bara glad fast han blev väckt. När vi kom in läste vi boken om olika fordon, vi kom på att vi  kunde flera sången om fordonen, Albin sjöng om stora maskiner, vi sjöng tillsammans om små cyklar som plingar och farmor kom på en ny sång om en busschaufför. Så sa Albin att han ville se på en film, farmor föll till föga klockan var 16.30, jag vet att du kan sa Albin. Han stärkte farmors självförtroende vad gäller komplicerade inställningar, fusklappen var borta. Med gemensamma krafter lyckades vi sätta på filmen om Lorax. Så kom pappa och mamma hem. Då blev han glad.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.