Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Båtmässan

Nu var det dags för Båtmässa igen, jag var ju på den förra året och med den erfarenheten satte farmor och farfar på sig bekväma ”springskor” och tunna träningskläder för får man chansen att röra sig på stora ytor så ska man ta den.

Jag blev hämtad som vanligt, ganska trött lämnades jag ifred och fick vila i bilen ner till stan. Det var skönt, vi fick åka upp på översta våningen och parkera, man kunde se så mycket, en kyrka med en klocka på och Liseberg. Vi tog hissen ner och när vi kommit in lämnade vi in kläderna till en tjej. Inget skåp här inte. Direkt när vi kom in på mässan hittade jag en jätterolig gummibåt som jag provade, jag körde med ratten och kollade alla spakar. Efter det provade jag en massa båtar.

Vi fick ta en paus på en bänk, jag fick mellanmål, farmor hade tagit med två pannkakor och hallon. Vi satt på en bänk och åt, jag var verkligen jättehungrig, farfar skulle ta kort på oss men det enda som han lyckades fotografera var sitt eget öga. Teknisk kille, den där farfar.

Nu fick jag nya krafter, jag fortsatte att prova båtar, stora och små, dom med ratt och knappar var roligast. Farfar träffade några som han kände, VOLVO PENTA, stod det på en stor skylt. Då fick farmor bekänna färg för prata med dom killarna ville jag inte. Vi sprang förbi och farmor fick ropa hej i farten. Jag hittade en jättefin båt med en fin ratt, plötsligt kom en kille som heter Nick och pratade med farmor. Han frågade vad jag heter och jag sa ”jag heter Albin Adolsfsnon, jaha sa han, så pratade vi en lång stund. Jag pratade med andra också. Väldigt många ville veta vad jag heter. Knasigt.

Efter det åkte vi upp med rulltrappan, först träffade vi en kille som farfar känner, jag fick provköra en  bogpropeller i vatten, det sprutade så jättemycket, så roligt. Efter det gick vi till barnens avdelning och där var en kille som hade tråkigt, han pratade länge med mig och jag fick klistermärken och broschyrer och allt möjligt. Efter det blev jag så trött så jag måste simma uppför en lång ramp, många tyckte att jag var rolig. Vi köpte lotter av en tant, vi vann inget men jag fick ändå en bok av henne, förmodligen för jag pratade så trevligt med henne.

Det var långt att gå till bilen. När vi åkte hem var alla så spralliga, farmor sjöng som vanligt, nu hade hon hittat på en rolig sång som vi alla skrattade åt. En farfarchaufför är en man med glatt humör sjöng hon, farfar fick skratta som en tok (visa att han var en glad farfarchaufför)  och jag och farmor skrattade jättemycket åt farfar.  Plötsligt var vi hemma, så kom pappa hem. Farmor och farfar åkte hem till Selma.

One Response

  1. Farmor och farfar Says:

    Det blir en annan ”dimension” på besöken när man får umgås med lille Albin. Både vad gäller kondition och mkt givande sällskap.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.