Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/f/0/d/adolphssons.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Heldag med Farmor & Farfar

Idag skulle det bli en heldag med ”lille A”. Pappa kom och lämnade honom på morgonen, han hade inte så bråttom så vi spelade med Bamsespelet en liten stund. Så måste pappa åka till jobbet.

Farfar och Albin lekte en stund med bilarna. Så skulle vi plantera, vi tog fram krukor, blomjord och lökar och frön. En sån duktig liten ”planerare” jag fick hjälp av. Vi la jord i krukorna, vi blev så smutsiga om händerna. Så la Albin ner 10 små lökar i den första krukan, han stoppade ner lökarna precis så bra som dom skulle planeras. Efter det vattnade han. Det ska bli små röda blommor som man kan ha i trädgården. Efter det tog vi nästa kruka, i med jord men där var det jättesmå frön som skulle planeras, det gick också jättebra. Det ska bli gräslök.

Farfar hjälpte Albin att tvätta bort all jord. Så gick Albin med mig ner i källaren, vi skulle hämta påsksaker, han tycker det är så roligt att springa runt i källaren. Så gick vi till garaget för jag hittade inte allt jag letade efter, där gick det jättebra att springa fram och tillbaka, tror att det var Buzz som gjorde ett besök. När vi kom upp satt Albin i påskäggen i riset, det blev så bra. Så satt vi och vilade en stund i soffan i rummet.

Så var det dags att grädda plättar. Världens duktigaste lille kock hjälper till. Han plockar fram allt som behövs, så vispar vi och sedan gräddade jag plättarna, under tiden tittade Albin barnkanalen. Vi åt plättar, hallon och lite, lite glass. Nu är jag trött sa Albin och gick in i sovrummet. Då blev det far på oss, inte somna i sängen. Vi blev stans snabbaste pansjosar, hux flux satt vi i bilen på väg till Universeum.  Efter en liten stund somnade Albin, härligt det behövdes nog han hade ju sovit dåligt på natten. När vi kom fram satt vi en stund i bilen så han fick sova lite mer. När han vaknade var han jättepigg direkt. Vill du sitta och vakna lite i farmors knä frågade jag, nej vi går in. Farfar betalade så åkte vi upp med den roliga ”tricken”, vi gick och tittade på alla fiskarna och djuren hela vägen ner till hajarna. Dom är spännande. Så in till alla ormarna.  Det finns en ny avdelning för nattdjur där, det är nästan helt svart där inne, det fanns kobror och mambor och annat läskigt. Jag höll Albin i handen för jag kände att jag var räddare än honom. Man kunde gå på gångar i mörkret, plötsligt kände man en gren på ryggen, eller på armen. Jag tyckte det var riktigt läskigt och frågade om vi skulle gå ut, nej inte än sa Albin. Tur att jag kunde hålla honom i handen för jag tyckte inte det var roligt men det tyckte han, fullständigt orädd.  Efter det tittade vi  på rockan, som var lite skadad. Vi gick några gånger på den smala spången som hänger över den bassängen. Så fortsatte vi ner till regnskogen och efter det rakt in i ”exprimentavdelningen”, där blev det full fart. Albin tryckte på knappar, hoppade och blåste stora såpbubblor.

Nu vara det dags för mellanmål/fika. Vi köpte yoghurt med musli till Albin och en liten morot, kaffe till oss. En lite flicka hade fått en klubba, får jag en klubba sa Albin, nej inte idag det är inte lördag, det sa vi nog 5-6 gånger, till slut drog Albin till med det smarta draget, varför får hon en klubba men inte jag (smart kille) då kontrade jag med dom har nog andra regler. Jaha sa han då och accepterade det. Inget bråk som vi hörde från flera omkring oss. Han försökte också med ”min mage säger att det är lördag”, inte ens det gick farmor på.

Så gick vi upp igen till rymdavdelningen, den är så rolig, där var det inte så mycket folk heller. Vid en station kan man slänga 3 kulor i en stor ”tunna” Albin höll på med det ett tag. Så kom en lite tjej som var lika gammal, vad gör den lille gentlemannen då, han delar med sig, hon fick en kula, han behöll två utan att nån sa något. Gulligt. Så körde vi polisbilen med blåljus på taket. Mycket att göra i stan. Efter det gick vi ner och hämtade kläderna. Två ”gubbar” höll på och jobbade, Albin undrade vad dom skulle göra, du får väl gå och fråga sa jag. Han gick fram till staketet och ropade gubbarna, två gånger, tyvärr hörde dom inte honom för det var så stojigt. Nej, vi går sa han sedan. Vi gick en sväng till lekplatsen utanför men det var lite kallt, så åkte vi hem under glam och stoj i bilen. Efter en stund kom mamma hem och vi åkte hem till Selma. En riktigt rolig dag, igen.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.